🏆 | Van Duijvenbode pakt tegen landgenoot eerste PDC-titel ooit

Bart van der Wijst • 22:44, 26-04-2021 / Laatste Update: 18:26, 05-01-2024

Dirk van Duijvenbode heeft zijn 1e PDC-titel uit zijn carrière binnen. Aubergenius, die vorig jaar indruk maakte op het dartscircuit, versloeg in de finale van Players Championship 11 landgenoot Martijn Kleermaker: 8-6. Kleermaker stond voor de allereerste keer ooit in de finale van een PDC-toernooi.

Van Duijvenbode startte goed en kwam al snel op een 2-0 voorsprong in legs. Kleermaker moest even wennen, maar pleurde in de 3e leg een heerlijke 109-finish uit.

Van Duijvenbode profiteert

Kleermaker kwam langszij, maar zag zijn tegenstander weer uitlopen nadat hij een 145-finish net niet uitgooide. Kleermaker miste dubbel-20 en Van Duijvenbode profiteerde optimaal. Hij bracht de marge weer op 2 legs.

Toch lukte het Kleermaker om nog terug te komen tot 6-6, maar daarna bleek zijn tegenstander toch te sterk. In de 14e leg stond er een hoop spanning op de armen van beide heren. Kleermaker kon op gelijke hoogte komen, allen miste veel pijlen op een dubbel. Van Duijvenbode had ook wat beurten nodig om de wedstrijd binnen te slepen, al lukte dat uiteindelijk wel.

Lekker dagje voor beide heren

Van Duijvenbode kende een mooie dag in het Duitse Niederhausen met als kerst op de taart natuurlijk de eindzege. Hij begon de dag met een zege op David Evans (6-3). Tegen landgenoot Jelle Klaasen in de 2e ronde speelde Van Duijvenbode zijn beste partij van de dag. Hij won met 6-2 en gooide een gemiddelde van 105,9. Via overwinningen op Krzysztof Ratajski (6-4), Scott Mitchell (6-4) en Andy Boulton (7-5) belandde hij in de finale.

Kleermaker mag ook trots zijn op zijn prestatie. De Nederlander versloeg op zijn weg naar de finale enkele grote namen, onder wie John Henderson, Gabriel Clemens en Michael Smith. Brendan Dolan was de tegenstander in de halve finale, hij werd met 7-5 verslagen.