Michael van Gerwen en komiek Knossalla buigen voor Price en actrice op Promi Darts WK
i

PRO SHOTS / ProSportsImages

Michael van Gerwen en komiek Knossalla buigen voor Price en actrice op Promi Darts WK

Marcel Roes • 08:14, 07-01-2024 / Laatste Update: 11:27, 15-01-2024

Michael van Gerwen is zijn pijnlijke WK-uitschakeling aan het verwerken in Duitsland en heeft daarbij zijn Duitse fans vermaakt. Vrijdagavond gooide hij een negendarter op het Wetzlar Darts Gala en een dag later haalde hij de halve finale bij een funtoernooi. Daarin waren Gerwyn Price en diens partner te sterk voor 'Mighty Mike'.

Bij dat funtoernooi Promi Darts WK van tv-zender ProSieben kwam het duo Ricardo Pietreczko en rapper Eko Fresh als winnaar uit de bus. De opzet van de show is dat profdarters worden gekoppeld aan Duitse beroemdheden.

Van Gerwen met komiek

Van Gerwen vormde een koppel met Jens Knossalla. Die laatste staat ook bekend als Knossi. Een bijnaam hebben hoort bij darters, dus dat had de komiek al goed voor elkaar.

'De Groene komische Sloopkogel werkt'

In de 1e match nam het groenkleurige duo het in groep A op tegen Luke Humphries en Jürgen Milski. Het werd redelijk makkelijk 2-0 (het ging om first to 2 legs) voor Van Gerwen en zijn partner. Daarna kwam er een duel tegen Michael Smith en Andrea Kaiser, beiden in rood gestoken. Toen de Brabander in de 2e leg een 180 gooide, wist hij wat het publiek wilde: show. Met wilde armgebaren zweepte hij de Duitse bezoekers op. Ook speelde de organisatie de bekende PDC-tune af, Chase the Sun van Planet Funk. Het werd 2-0 voor MvG en Knossi.

Halve finale

Bij de laatste 4 kwam Team Mighty Mike in Düsseldorf tegenover Gerwyn Price en Verona Pooth te staan. Dat laatste tweetal werd 3e in groep B en moest zich in de tussenronde eerst langs Humphries en Milski wurmen. Daar slaagden zij wonderwel in (2-0) waarna een spannende halve eindstrijd volgde. Price en de actrice haalden daarin een gemiddelde van 65,06, een stukje beter dan de 60,84 van Knossalla en Van Gerwen: 2-1. In de finale won warempel het koppel met de enige Duitse profdarter.

De koppels

Michael van Gerwen & Jens Knossalla (entertainer en tv-presentator)

Gerwyn Price en Verona Pooth (actrice)

Michael Smith en Andrea Kaiser (tv-presentatrice)

Peter Wright en Chriss Tall (komiek)

Luke Humphries en Jürgen Milski (Schlagerzanger)

Ricardo Pietreczko en Eko Fresh (rapper)

Alle uitslagen van Promi Darts WK staan hier.

Knossi komplett ON FIRE! 🔥🎯 Unter Anleitung von MvG checkt er erst zum Leggewinn und später dann zum Sieg gegen Weltmeister Luke Humphries! Was für eine Szene ... 😂

👉 Die #PromiDartsWM JETZT live @prosieben @JoynDeutschland, https://t.co/BNiIKinKOX und in der ran-App! 📺🔥 pic.twitter.com/KflaNqGVlq

— ran (@ransport) January 6, 2024