Vincent van der Voort begrijpt deelname Luke Littler bij PL Darts: 'Heeft de meeste commerciële waarde'

18:42, 04-01-2024 / Laatste Update: 07:34, 15-01-2024

Vincent van der Voort sprak met Sportnieuws.nl over de deelnemers van de Premier League Darts. Luke Littler is een nieuwe naam bij de Premier League en dat is geen verrassing na het afgelopen WK, ondanks zijn positie op de Order of Merit. "Als hij niet speelt, ben je de helft van de aandacht kwijt", voorspelde Van der Voort.

Van der Voort snapt heel goed vanuit het oogpunt van de PDC dat Littler mee gaat doen. "Er hangt de meeste commercie om heen. Dat moet je gebruiken als bond zijnde." Hij gaf als voorbeeld aan hoe druk het bij de finale was bij de persmomenten met Littler. "Gisteren was het zo druk bij de journalistenpost van de PDC dat ze niet eens allemaal erin paste, dat was allemaal voor hem."

Wright

1 van de andere deelnemers is Peter Wright, die niet zijn beste jaar achter de rug heeft. "Je kan je afvragen of Peter Wright het nog verdient om mee te doen. Over het hele jaar gezien hebben anderen het misschien meer verdient. Ik snap de keuze wel, want dat is natuurlijk wel iemand waar genoeg fans op af komen."

Littler

De 16-jarige Engelsman kwam tot ieders stijgende verbazing tot de finale van het WK darts en steeg daarmee als een komeet op de Order of Merit. De dartrevelatie staat nu 31e op de wereldranglijst en krijgt het door zijn deelname aan de PL retedruk. Buiten Littler doen ook Luke Humphries, Peter Wright, Michael van Gerwen, Rob Cross, Gerwyn Price, Michael Smith en Nathan Aspinall.