Vincent van der Voort kritisch op PDC: 'Daar zullen ze vast een hoop geld voor krijgen'
i

Getty Images

Vincent van der Voort kritisch op PDC: 'Daar zullen ze vast een hoop geld voor krijgen'

Jeroen Rooseboom • 15:55, 26-10-2023 / Laatste Update: 10:39, 07-01-2024

Vincent van der Voort staat er niet om bekend dat hij zijn mening voor zich houdt. Er mogen 9 Aziatische darters meedoen aan het aankomende WK darts en daar vindt Vincent wel wat van.

Het WK vindt plaats tussen 15 december en 9 januari in Alexandra Palace, Londen. In de podcast Double Top wordt besproken dat er dit jaar voor het eerst 9 Aziatische darters mee mogen doen. Dat vindt The Dutch Destroyer wel wat veel.

verschillende nationaliteiten

"Het is goed dat er in een deelnemersveld van 96 spelers veel verschillende nationaliteiten zitten. Maar 9 Aziaten is wel enorm veel, dat is bijna 10 procent van het totale deelnemersveld. De PDC zal hiervoor vast een hoop geld uit Azië krijgen", aldus Van der Voort, die zelf nog niet is geplaatst voor het WK.

Christian Perez uit de Filipijnen is momenteel de enige darter uit Azië met een tourcard. "Maar hij speelt amper toernooien", vertelt Van der Voort. "Ik snap dat ook wel. Als je daar woont, is het bijna onmogelijk om telkens heen en weer te reizen. De financiële kosten zijn zo hoog dat je er bijna altijd geld aan moet toesteken en dat kan niet de bedoeling zijn."