🎥 | Vincent van der Voort over WK-winnaar Luke Humphries: 'Vanaf toen was hij echt de beste'

18:16, 04-01-2024 / Laatste Update: 08:32, 15-01-2024

Het WK darts zit erop nadat Luke Humphries woensdagavond de winnaar werd door dartsensatie Luke Littler te verslaan in de finale. Sportnieuws.nl blikte met Vincent van der Voort terug op de finale. "Je moet erg veel respect hebben voor de manier waarop Humphries er stond", zei de Nederlander.

Voor Van der Voort is Humphries - zoals voor velen - de terechte wereldkampioen. "In het begin van het toernooi was het nog wat struggelen voor hem. Maar vanaf het nieuwe jaar, rond de kwartfinale, was hij echt de beste. Het is ook een geweldig jaar voor hem geweest. Van de halve finales Matchplay tot aan nu. Veel toernooien gewonnen en 4 titels gepakt."

Lees ook: Premier League Darts 2024: dit zijn de 8 deelnemers

Littler

Littler kon gedurende het toernooi op veel sympathie rekenen vanwege zijn opmars op zo'n jonge leeftijd. Veel hoopten dat hij het WK zou winnen, zodat er geschiedenis geschreven werd. "Je merkt wel dat dat gevoel er een beetje insluipt omdat dat voor het verhaal mooi zou zijn. Maar verder in de finale merk je dat je erg veel respect moet hebben voor de manier waarop Humphries er mee om ging. Zeker als je bedenkt dat hij vroeger nog wel wat mentale problemen had en er dan zo stond, dat is knap", zei de darter die de finale voor Viaplay analyseerde.

Te vroeg van start

Bij Viaplay zaten ze van te voren even met de handen in het haar. De wedstrijd begon namelijk eerder, Van der Voort legde uit hoe dat ging: "We hadden eigenlijk een half uur maar in de middag werd besloten dat er een half uur eerder begonnen zou worden, zodat er meer kinderen konden kijken. Dan denk ik: 'Wat maakt dat ene half uurtje nou uit?' Maar ja, als het zo beslist wordt dan heb je je daar aan te houden. Dat was lastig."

Het zorgde voor wat klachten aan het adres van de streamingsdienst die toch al onder vuur ligt. Vervelend, zo vond Van der Voort: "Dat is wel erg zonde, iedereen werkt daar hard aan en dan krijg je ook veel commentaar van buitenaf terwijl ze er écht niks aan kunnen doen." Van der Voort vond het maar raar: "Ik kan me niet voorstellen dat de finale van het WK voetbal ineens een half uurtje eerder gaat beginnen."