Vincent van der Voort teruggefloten door de PDC: 'Anders moet ik me weer melden bij de DRA'
Vincent van der Voort doet toch niet mee aan de Dutch Open. ©PDC/Dutch Open

Vincent van der Voort teruggefloten door de PDC: 'Anders moet ik me weer melden bij de DRA'

Damian Vlottes • 09:06, 29-01-2024 / Laatste Update: 11:46, 29-01-2024

Darter Vincent van der Voort wilde graag gooien op de Dutch Open, maar heeft toch besloten om er niet aan mee te doen. Dat zegt de Nederlander tegen deze site. Hij zou gaan koppelen met zijn zoon Kevin, maar is op dat besluit teruggekomen na overleg met de PDC afgelopen weekend.

Op de Dutch Darts Masters, waar hij voor was uitgenodigd door de PDC maar in de eerste ronde keihard verloor van Michael van Gerwen, sprak hij met de PDC. Hij moest namelijk toestemming hebben om mee te doen aan de Dutch Open, omdat dat een toernooi is dat niet georganiseerd is door de PDC én wordt uitgezonden op televisie. Maar die toestemming kreeg Van der Voort niet.

'Het mag gewoon niet'

“Nee, nee, nee. Ik ga daar waarschijnlijk niet spelen. Er is nu natuurlijk ook televisie bij, vroeger was dat niet zo. Het mag gewoon niet. Ik kan het wel weer op het spits drijven, maar dan moet ik me weer melden bij de DRA. Daar heb ik geen zin in.” De DRA is de Darts Regulation Authority en die organisatie is verantwoordelijk voor het bepalen en uitdelen van straffen.

Andere darters doen het ook

"Ik zie zoveel spelers op een stream spelen. Bijvoorbeeld Simon Whitlock en Jules van Dongen in Las Vegas", zei Van der Voort eerder tegen deze site over andere darters die op niet-PDC-toernooien spelen. Kleine kanttekening: zij hadden wel toestemming gekregen van de PDPA om op stream te spelen. Met de deelname van Van der Voort aan de Dutch Open Darts was het trouwens nog helemaal niet zeker dat hij op een televisiebaan terecht kwam, maar RTL 7 doet wel het hele weekend verslag van de Dutch Open.

Cruciaal jaar

Van der Voort had als laatste test voor het nieuwe seizoen nog graag op de Dutch Open gespeeld. Hij gaat namelijk een belangrijk jaar tegemoet. Hij gaat strijden voor het behoud van zijn tourkaart en een terugkeer op het WK darts. Hij was het afgelopen jaar voor het eerst sinds 2001 niet op het WK te bewonderen.