Vincent van der Voort over volgend jaar: 'Is het er dan ook niet meer? Dan houdt het op'
i

Getty Images

Vincent van der Voort over volgend jaar: 'Is het er dan ook niet meer? Dan houdt het op'

Pim Huberts • 11:22, 26-11-2023 / Laatste Update: 22:57, 05-01-2024

Vincent van der Voort gaat nog minimaal 1 jaar door met darten. De 47-jarige darter staat voor het eerst in 16 jaar (nog) niet op het PDC WK na een slecht seizoen. Van der Voort wil het volgend jaar nog 1 keer écht proberen. "Is het er dan ook niet meer? Dan houdt het op", vertelt hij aan het AD.

The Dutch Destroyer speelt maandag de PDPA Qualifier, het kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders die zich nog niet kwalificeerden voor het PDC WK. Er liggen 4 WK-tickets klaar.

Neerwaartse spiraal

Van der Voort is afgezakt naar de 42e plaats op de wereldranglijst en miste dit jaar vrijwel alle belangrijke tv-toernooien. Hij kwam in een neerwaartse spiraal terecht. "Ik ging naar toernooien, maar wilde daar niet zijn. Je blijft doorgooien, je verliest, je zelfvertrouwen gaat omlaag en je hebt ook geen tijd om te trainen", aldus de darter die ook vaak bij Viaplay te zien is als analist.

Mentale hulp

Hij zocht mentale hulp, want door een druk privéleven kreeg hij slapeloze nachten. "Ik kreeg te maken met ernstige zieken in mijn familie. En ook mijn moeder is alleen, dus voor haar moest ik er ook zijn. Aan het begin denk je alles te kunnen handelen, maar ik ben mezelf voorbijgelopen."