Aantal volgers Luke Littler op Instagram explodeert na WK: stijging van meer dan 19.000 procent
i

PDC Darts

Aantal volgers Luke Littler op Instagram explodeert na WK: stijging van meer dan 19.000 procent

Bart van der Wijst • 16:13, 04-01-2024 / Laatste Update: 00:03, 06-01-2024

Luke Littler vestigde zijn naam tijdens het afgelopen WK darts. De pas 16-jarige Engelsman bereikte de finale, waarin hij met 7-4 verloor van Luke Humphries. Toch zorgde alle media-aandacht rondom Littler ervoor dat zijn Instagram explodeerde. Hij ging van 4.000 volgers voor het toernooi naar meer dan 780.000 erna. Dat is een stijging van meer dan 19.000 procent!

Ter vergelijking: winnaar Humphries heeft 'maar' 91.500 volgers. En Michael van Gerwen 420.000. Littler is de nieuwe volksheld van Engeland. Tijdens de finale in Ally Pally was hij de favoriet van de fans.

Let op: het volgersaantal van Littler werd gemeten op donderdagmiddag 4 januari. Het kan zijn dat hij er meer volgers bij heeft als je dit artikel leest.

Anderson

Gary Anderson hoopt niet dat alle media-aandacht Littler de kop kost. "Laat die jongen gewoon darten", is het advies van The Flying Scotsman. "Ik ben vandaag in de spelersruimte geweest en ik zag allemaal camera's rondom Littler. Hij had meerdere zoommeetings, en allerlei interviews met Sky, maar laat hem gewoon darten. Als het fout gaat, hebben jullie het verpest", was zijn oordeel tijdens het WK.

Nieuwlaat

Ook Viaplay-commentator Jacques Nieuwlaat hoopt dat iedereen Littler ook gewoon een 16-jarige jongen laat zijn. "Het is wel goed als iedereen zijn leeftijd blijft beseffen. Joh, hij is 16. Laat hem dat ook een klein beetje zijn", waren zijn woorden.

Lees ook: Dit bestelde Luke Littler na zijn verloren WK darts-finale... en het is geen kebab