Vrouw van Kim Huybrechts vindt hem een 'verwend nest': 'Veel talent, maar geen karakter'
i

PDC

Vrouw van Kim Huybrechts vindt hem een 'verwend nest': 'Veel talent, maar geen karakter'

Noah Hoogenboezem • 10:14, 24-12-2023 / Laatste Update: 04:08, 07-01-2024

Kim Huybrechts ging zaterdag in de tweede ronde van het WK darts hard onderuit tegen onze landgenoot Richard Veenstra. De Belg pakte geen enkele leg en verloor met 0-3 in sets. De afstraffing kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Zijn vrouw Dana Verhaegen deed voorafgaand aan de nederlaag al een boekje open over haar 'luie' man.

"Kim is eigenlijk een verwend nest", zegt Dana tegen Het Nieuwsblad. "Hij is verslaafd aan Football Manager terwijl ik alles in huis doe." Ze moet de darter elke dag een schop onder zijn kont geven om te gaan trainen. "Kim heeft zo veel talent, maar geen karakter. Lui is een understatement."

Fenomenaal

Dana denkt dat haar man er dus veel meer uit kan halen: "Het is onmenselijk hoe hij hier soms staat te gooien. De ene 180 na de andere. Ik geloof dat hij van iedereen kan winnen als hij in vorm is. Zelfs van Gerwyn Price en Michael van Gerwen."

Leven van een topdarter

Hoewel mevrouw Huybrechts trots is op haar man zou ze soms liever hebben dat Kim een normale baan zou hebben: "In de avonden thuis en dan in de weekenden weg met onze twee kinderen. Dat zou ik liever hebben. Mensen denken vaak dat het leven van een topdarter geweldig is, maar je moet er heel veel voor opgeven."