📸 | Waarom huilde Gerwyn Price na de UK Open?
i

Taylor Lanning/PDC

📸 | Waarom huilde Gerwyn Price na de UK Open?

Bart van der Wijst • 20:44, 07-03-2022 / Laatste Update: 15:40, 07-01-2024

Toernooiwinst zat er niet in voor Gerwyn Price bij de UK Open. Hij strandde bij de laatste 8 tegen Michael Smith en verloor daarmee de nummer 1 plek op de Order of Merit. Dat deed hem zo veel pijn, dat Price moest huilen. Of had dat toch een andere reden?

In de verloren partij tegen Michael Smith werd Price voor de zoveelste keer uitgefloten door het Engelse publiek. Na afloop volgde app-contact tussen beide heren. Smith bood zijn excuses aan voor de fluitende fans. 'Soms kan ik het aan', reageerde Price. 'Maar niet vanavond (zondag, red.) en tijdens het WK.'

Geen nummer 1 meer

Price gaf Smith de credits voor zijn overwinning. 'Goed gespeeld Michael Smith. Je deed wat je moest doen. Teleurgesteld, maar het is wat het is. Proficiat Peter Wright met je nummer één positie', schreef Price. De Welshmen staat nu 2e op de wereldranglijst en het gat met Wright is ongeveer 20.000 pond.

Price deelde ook een foto waarin te zien was dat hij gehuild had. 'Dit deed pijn, maar ik kom terug', schreef hij daarbij. Of de huilende foto te maken had met het fluitende publiek of met Wright die zijn plekje had overgenomen, is niet helemaal duidelijk.

Kotsbeu

Over het fluitende publiek sprak Price zich onlangs uit in de Happy Hour Podcast. "Ik ga niet het podium op met het doel ervoor te zorgen dat mensen me gaan haten. Ik sta daar om m'n werk te doen. Maar als mensen zo denken over mijn gedrag op het podium of over hoe ik ben, kan ik dat niet veranderen", zei hij onder meer.