Wanneer maakt de PDC de deelnemers van de Premier League bekend?
i

PDC Darts

Wanneer maakt de PDC de deelnemers van de Premier League bekend?

Bart van der Wijst • 22:36, 03-01-2024 / Laatste Update: 21:35, 05-01-2024

Dartfans die hoopten dat de PDC na de WK-finale de line-up voor de Premier League bekendmaakte, kwamen bedrogen uit. Ze moeten nog even wachten voordat de 8 deelnemers bekend worden. Of niet? De PDC maakte iets te veel bekend bij de teaser voor de Premier League Darts.

Een paar jaar terug maakte de PDC inderdaad de deelnemers direct na de finale bekend. Maar daar kwam verandering in. Tot 2023 werd de line-up na The Masters naar buiten gebracht. Ook dat is dit jaar anders. Vooral omdat The Masters begint op 2 februari en de Premier League een dag eerder.

Wanneer maakt de PDC de deelnemers van de Premier League bekend?

In 2024 maakt de PDC de deelnemers een dag ná de WK-finale bekend. Op donderdag 4 januari. Dat blijkt uit een tweet die de PDC enkele uren voor de partij tussen Luke Humphries en Luke Littler deelde. Om 17.00 uur Nederlandse tijd worden de 8 deelnemers bekend.

The 2024 Premier League Darts Line-Up will be announced live on @SkySportsNews tomorrow at 1600 GMT 🚨

Who are your eight picks? pic.twitter.com/z1O4QTsQ05

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2024

Wie zijn erbij?

Luke Humphries, de wereldkampioen en nieuwe nummer 1 van de wereld, is erbij. Net als Michael van Gerwen, Michael Smith en Nathan Aspinall. Zij vormen de top-4 van de wereld. De overige 4 tickets worden uitgedeeld door de PDC en Sky Sports, dat de competitie uitzendt.

Als het aan Gerwyn Price ligt, is sensatie Luke Littler erbij. De 16-jarige Engelsman krijgt het wel behoorlijk druk als hij mee moet doen aan de Premier League.