Wessel Nijman voor het eerst naar WK Darts én pakt PDC Tour Card

Trevor Wagener • 20:55, 19-08-2023 / Laatste Update: 13:13, 08-01-2024

Lekker nieuws voor de Nederlandse darter Wessel Nijman! De 23-jarige speler plaatste zich zaterdag via de PDC Development Tour voor het WK darts. Ook heeft hij een PDC Tour Card voor de komende 2 seizoenen te pakken.

Het is voor het eerst dat hij op een WK zal staan. Nijman behoort al een tijdje tot de top 3 van de PDC Development Tour. Nummer 1 Gian van Veen heeft al een Tour Card, en doordat hij via de Pro Tour naar het WK gaat, schoven de PDC Development Tour-plekken door naar Nijman.

Nijman pakt Tour Card en plaatst zich voor WK Darts

Nijman had op zaterdag alleen nog een beetje iets te vrezen van de Noord-Ier Nathan Rafferty. Die laatste moest zijn beide toernooien winnen om Nijman nog te passeren, en daarbij mocht Nijman zelf niet verder geraken dan de kwartfinale. Na Rafferty's uitschakeling, was Nijmans WK-deelname een feit.

Voor de speler uit Uitgeest is het behalen van het toernooi en de Tour Card meer dan een lekkere meevaller: 2 jaar terug werd hij nog langdurig geschorst vanwege matchfixing. Eerder dit jaar maakte hij zijn rentree in het profcircuit, nadat hij bekende, zijn straf nam en verder meewerkte aan het onderzoek.