WK Darts 2022: deze 1e ronde-partijen wil je niet missen
i

Getty Images

WK Darts 2022: deze 1e ronde-partijen wil je niet missen

Marcel Roes • 12:19, 14-12-2021 / Laatste Update: 22:58, 11-12-2023

Woensdag 15 december 2021 begint het PDC WK Darts in Alexandra Palace te Londen. Gerwyn Price is de titelhouder, Michael van Gerwen de grootste hoop op Nederlands succes.

We lichten 5 partijen uit de 1e ronde eruit die je niet wil missen!

Ron Meulenkamp tegen Lisa Ashton (donderdag, avondsessie).

Wie is nou echt de sterkste vrouwelijke darter? Fallon Sherrock heeft 3 keer een grote piek gehad (WK Darts 2020, Nordic Darts Masters, Grand Slam), maar velen vinden Lisa Ashton de meer constante vrouwelijke darter.

Zij was in maart 2021 de 1e vrouw die bij een tv-toernooi een gemiddelde van boven de 100 neerzette. Ook heeft zij wel, en Sherrock niet, een PDC-tourkaart veroverd op Q-School.

Adrian Lewis tegen Matt Campbell (woensdag)

2-voudig wereldkampioen Lewis heeft voor de 1e keer in zijn carrière geen geplaatste status bij het WK in Ally Pally. Het gaat serieus de verkeerde kant op met Jackpot. Keer op keer vliegt hij eruit in de 1e ronde van toernooien. Hij staat 34e op de PDC Order of Merit. De Brit heeft een paar zeges op dit WK nodig, anders glijdt hij alsmaar veder weg.

Florian Hempel tegen Martin Schindler (zondag, avondsessie)

Darts is erg populair in Duitsland en het barst van de talenten. Het is wachten op een grote doorbraak van een Duitse darter. Deze 2 mannen behoren tot de grootste 'prospects', al zijn ze niet superjong meer: 31 en 25. Al is dat voor darters relatief nog wel jong. En er staat een nog jongere gast klaar: de 16-jarige Fabian Schmutzler plaatste zich ook voor het WK.

Raymond van Barneveld tegen Lourence Ilagan (maandag)

Barney ging met pensioen en Barney kwam terug. Zijn 2 vorige WK-deelnames waren drama's. Zijn houding was enorm negatief, zijn motivatie was ver te zoeken en zijn niveau was belabberd. Maar de voormalige wereldkampioen voelt zich als herboren en is heel blij met zijn nieuwe set pijltjes.

Voor Barney is dit WK al geslaagd als hij niet weer zo beschamend afdruipt als bij de vorige keren.

Steve Beaton tegen Fallon Sherrock (zondag, avondsessie)

Beaton is de recordhouder wat betreft aantal WK-deelnames (31). Maar het publiek zal op de hand zijn van The Queen of the Palace: Fallon Sherrock. De Britse heeft bedankt voor deelname aan het WK van de WDF in Lakeside. Dit is het podium waar ze wil schitteren, bij de besten ter wereld. Ze zal deze pot moeten winnen om een PDC-tourkaart te verdienen.

Speelschema

Check hier het speelschema van het WK Darts 2022.