Nerveuze Rob Cross gooit Van Barneveld uit WK: 'Het publiek houdt van legendes'
i

Getty

Nerveuze Rob Cross gooit Van Barneveld uit WK: 'Het publiek houdt van legendes'

Trevor Wagener • 00:15, 24-12-2021 / Laatste Update: 18:52, 08-01-2024

Rob Cross was maar wat blij met zijn 2e ronde-zege op Raymond van Barneveld bij het WK darts 2022. De Engelsman had het publiek in Ally Pally tegen zich, werd uitgefloten en moest in de openingsfase achter Barney aan. De kampioen van 2018 herstelde zich en stelde orde op zaken met een 3-1 overwinning.

"Ik moet eerlijk zeggen dat Raymond heel goed speelde in de 1e set", begon Cross zijn verhaal voor de camera's van RTL. "Maar ik was erg nerveus. Met name door het publiek, het was lang geleden dat ik dit zo intens had meegemaakt. Dat deed wel wat met mij. Dat was best zwaar."

Support Van Barneveld

Opnieuw complimenteerde Cross zijn naar eigen zeggen legendarische tegenstander. "Raymond is een goede vent en ik wens hem het beste, maar ik moest toeslaan op de momenten dat het moest." Helemaal omdat het publiek vol achter de Nederlander stond.

"Het publiek vindt het leuk om legendes te zien. Daar houden zij van. Zij hielden mij in ieder geval met beide benen op de grond, maar ik heb gewonnen doordat ik relaxed op mijn benen stond", analyseerde Cross zijn zege. "Winst is winst. Het was niet niet heel goed, maar dat hoort bij een WK."