WK darts: Berry van Peer knokkend ten onder tegen Damon Heta
i

PRO SHOTS / ProSportsImages

WK darts: Berry van Peer knokkend ten onder tegen Damon Heta

Bart van der Wijst • 16:05, 29-12-2023 / Laatste Update: 14:25, 08-01-2024

Het WK darts zit erop voor Berry van Peer. De verrassing van deze editie knalde uit de startblokken tegen Damon Heta, maar daarna haperde de motor even. Toch knokte Van Peer zich terug tot 3-3, maar dat bleek niet voldoende. Het werd uiteindelijk 4-3 voor de Australiër.

Van Peer begon geweldig aan de wedstrijd. De Nederlander pakte zijn eigen set met 3-0 in legs en sloot af met een heerlijke 142-finish. Set 2 leek met dezelfde cijfers naar Heta te gaan, maar Bionic knokte zich terug. Nadat de Australiër wat setpijlen miste, was het voor Van Peer wel raak: 2-0 in sets.

tekst gaat door onder de video

Downfall

Na de tweede pauze ging het ineens een stuk minder met Van Peer. De Nederlander had steeds meer moeite om de triples te vinden en Heta bleef steady rond de 98 gemiddeld gooien. Met 3-0 in legs pakte The Heat zijn eerste set en het leek vervolgens heel snel 2-2 in sets te worden. Toch vocht Van Peer zich terug in set 4, alleen hij was kansloos toen Heta afsloot met een 10-darter.

Over en sluiten... toch?

Na de korte onderbreking won Van Peer nog wel zijn eigen leg, daarna ging alles naar Heta. De Australiër kwam op 3-2 voor in sets en mocht daarna zelf beginnen. Van Peer leek dood en begraven maar uit het niets was hij helemaal terug in de wedstrijd. De Nederlander speerde 108 uit in de leg van Heta en volgde dat op met een 11-darter.

WK ten einde

Daarna was het bibberen geblazen bij beide mannen. Van Peer kreeg kansen om op 1-0 in legs te komen, maar miste 4 pijlen op dubbel-12. Heta was ook pas na 22 pijlen uit. Mentaal knakte er toen iets bij Van Peer, die als een pubdarter zo'n 60 gemiddeld gooide. Dat kan je tegen Heta niet doen, de Australiër won met 3-1 in legs de beslissende set en sloot af met een knappe 151-finish.

tekst gaat door onder de video

Nu mag hij zich in de vierde ronde melden tegen Scott Williams. Van Peer kan terugkijken op een uitstekend WK met overwinningen op Luke Woodhouse en Josh Rock.