WK darts: Maik Kuivenhoven heeft geen moeite met lookalike van personage The Big Bang Theory
i

Lawrence Lustig/PDC

WK darts: Maik Kuivenhoven heeft geen moeite met lookalike van personage The Big Bang Theory

Eimert Pruis • 15:37, 19-12-2021 / Laatste Update: 21:05, 11-12-2023

Maik Kuivenhoven heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van het PDC WK Darts 2022. De Nederlandse darter speelde tegen de Australiër Ky Smith, die opvallend veel lijkt op Leonard Hofstadter van de serie The Big Bang Theory. Uitslag: 3-1.

Dartsbond PDC zag het direct en gooide een tweet de lucht in met de vraag of mensen het ook zien. Online werden er veel grappen gemaakt.

Ondertussen moest Kuivenhoven rustig en geconcentreerd blijven. Dat deed hij want de Naaldwijker begon met een 12-darter en liep uit naar een 2-0-voorsprong. Op de dubbels liet de Nederlander het afweten en dus pakte Smith ook nog een set.

Zoon Smith maakt het Kuivenhoven lastig

In de 4e set was Kuivenhoven de concentratie even kwijt. Smith is de zoon van Ray Smith, de darter die wel de 2e ronde haalde. De zoon volgde zijn vader niet, ondanks dat hij nog wel een leg pakte en het Kuivenhoven moeilijk maakte in die 4e set.

Een 180'er (de 7e van Kuivenhoven) op 2-1 in de 4e set maakte dan toch het verschil. Met dubbel 12 gooide Kuivenhoven de wedstrijd uit. Het betekende de 1e zege bij zijn 2e WK-deelname. De 33-jarige Naaldwijker heeft een heel lastige opgave in de 2e ronde. James Wade, outsider voor de titel, is dan de tegenstander.