🎥 | Zieke comeback voor Luke Humphries! Michael Smith en Gerwyn Price ook door naar halve finale World Grand Prix

Matthijs Nijhuis • 13:36, 07-10-2023 / Laatste Update: 22:24, 04-01-2024

De halve finalisten van de World Grand Prix zijn bekend! Michael Smith en Gerwyn Price rekende vrijdagavond koelbloedig af met respectievelijk Andrew Gilding en Martin Schindler, terwijl Luke Humphries en Peter Wright het tot het laatste moment spannend hielden.

Lees ook: Chris ‘Hollywood’ Dobey maakt van Michael van Gerwen een figurant bij World Grand Prix

Het duel Humphries-Wright had een beslissende set nodig om een winnaar te kunnen kronen. Wright ging goed van start en trok het begin van de wedstrijd naar zich toe. Cool hand Luke bleef echter druk zetten, waardoor de pot allesbehalve saai was. Een tie-break besliste het gevecht in het voordeel van Humphries.

Wereldkampioen Michael Smith had het niet zo op spanning. Hij plaatste zich met een 3-0 overwinning op Andrew Gilding een stuk gemakkelijker voor de halve finales in Leicester. De 2-0 was snel binnen maar ook wat tegenstand van Golfinger leek de Engelsman niet te deren. Ook de 3e set trok hij na een 2-1 achterstand naar zich toe.

Price

Gerwyn Price haalde een vergelijkbaar trucje uit tegen Martin Schindler. De dubbels liepen voor geen meter voor de Duitser, terwijl Price juist op stoom kwam. De 1e set ging met 3-0 naar de Welshman, waarna hij ook in set 2 geen enkele leg afstond. In de 3e set kon Schindler toch nog 1 enkele leg pakken, maar daarna was het feestje voor Price compleet: met 3-0 heeft hij nog steeds geen sets laten liggen op dit toernooi.