Zien we 'The Queen of the Palace' op het komende WK darts?
i

Proshots

Zien we 'The Queen of the Palace' op het komende WK darts?

Joris Kaper • 20:00, 11-10-2023 / Laatste Update: 01:06, 05-01-2024

In december kijkt elke dartsfan uit naar het PDC WK darts, dat 15 december weer begint. De afgelopen jaren deden er steevast ook enkele vrouwen mee, waarvan Fallon Sherrock wellicht de bekendste is. Zij was niet de eerste vrouw die deelnam, maar wist in 2019 wel als eerste vrouw een wedstrijd te winnen. Zien we haar ook op het komende WK? Lees hieronder wat haar kansen zijn!

Sherrock won in 2019 op het WK van landgenoot Ted Evetts en daarmee schreef zij historie. In de 2e ronde won ze zelfs van de toenmalige nummer 11 van de wereld, Mensur Suljovic. Daarmee haalde ze de laatste 32, maar toen werd ze uitgeschakeld door Chris Dobey. Het leverde haar echter wel haar bijnaam Queen of the Palace op. Ook in 2022 en 2023 deed ze trouwens mee, maar werd toen uitgeschakeld in de 1e ronde.

Women's Series

Komend weekend vinden de laatste 4 toernooien plaats van de Women's Series, en daarin vallen de laatste beslissingen. Welke vrouwen gaan naar het WK darts? Normaal gesproken zou dat sowieso Beau Greaves zijn, maar het dartstalent heeft ervoor gekozen om mee te doen op het WDF WK op Lakeside, het WK van de andere dartsbond. Daardoor zullen er dit jaar slechts 2 vrouwen meedoen, in plaats van 3.

Wie van de 3?

Voor de 2 resterende plekken lijkt Mikuru Suzuki bijna zeker van haar plek. De Japanse staat 2200 pond voor op Fallon Sherrock en 4350 pond op Lisa Ashton. Op elk Women's Series-toernooi is 2000 pond te verdienen voor de winnaar, en Suzuki zal zelf ongetwijfeld nog wat pondjes binnenharken.

Sherrock en Ashton lijken dus uit te gaan maken wie het 2e WK-ticket pakt. De voorsprong van Sherrock op Ashton bedraagt 2150 pond. Weet ze die voorsprong komend weekend te behouden, dan is de Queen of the Palace er ook dit jaar weer bij!