Zo dan! Richard Veenstra veegt de vloer aan met Kim Huybrechts op WK darts
i

PDC

Zo dan! Richard Veenstra veegt de vloer aan met Kim Huybrechts op WK darts

15:15, 23-12-2023 / Laatste Update: 12:52, 05-01-2024

Richard Veenstra heeft Kim Huybrechts uitgeschakeld op het WK darts: 3-0. En niet zo'n beetje ook. Veenstra won alle sets met 3-0!

'Flyers' begon geweldig aan de partij. Hij gooide onder andere een 136- en een 85-finish. Hij was 100 procent op de dubbels. Huybrechts miste 2 pijlen om op 1-1 en te komen en Veenstra profiteerde meteen. Hij won de set uiteindelijk met 3-0.

FLYERS OFF TO A FLIER!

Richard Veenstra takes the opening set against Kim Huybrechts averaging 102.48 and hitting all three of his double attempts!

📺 https://t.co/f3RU9WTIoD#WCDarts | R2 pic.twitter.com/jxZG9ALa58

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 23, 2023

Huybrechts blijft missen

In de 2e set begon Huybrechts weer met het missen op de dubbels. Opnieuw profiteerde Veenstra en brak hij de Belg in de 1e leg. Huybrechts miste ook in de volgende leg 2 pijlen op de dubbel. En wederom profiteerde Veenstra. De eerste 5 legs gingen dus allemaal naar de Nederlander. Daar bleef het niet bij, want ook de volgende leg brak Veenstra de Belg. Hij won dus ook de 2e set met 3-0.

Huybrechts leek in de 3e set uit het veld geslagen. Hij kreeg nog kansen, maar blijf opnieuw zijn dubbels missen. Veenstra was vandaag niet een speler waar je dubbels bij moest missen. Hij was scorend geweldig en was ook 64% op de dubbels. Hij stormde door en won de set opnieuw met 3-0.

Michael van Gerwen

In de volgende ronde treft Veenstra niet tegen de minste tegenstander, Michael van Gerwen. De wedstrijd zal na de kerst worden gespeeld. Veenstra viert de kerstdagen met zijn familie in Londen, zei hij na afloop bij Viaplay.

Bekijk hier de samenvatting:

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts