1e vrije training GP Saoedi-Arabië: Verstappen klokt weer eens de snelste tijd

17 maart 2023

In de 1e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië heeft Max Verstappen de snelste tijd geklokt. De Nederlander is na ziekte blijkbaar weer fris en fruitig en zette op het Jeddah Corniche Circuit de snelste tijd neer.


Verstappen moest donderdag nog verstek laten gaan op de mediadag wegens ziekte, maar vrijdag zat de 2-voudig wereldkampioen weer gewoon in zijn Red Bull voor de 1e vrije training. Terwijl teamgenoot Sergio Perez in de openingsfase de snelste tijd neerzette, deed Fernando Alonso dat daarna ook in zijn Aston Martin.

Halverwege was het echter Verstappen die beide coureurs naar de 2e en 3e plek verwees en de snelste tijd opeiste. Lance Stroll, teamgenoot van Alonso bij Aston Martin, was ook snel en zette een 4e tijd neer.
Lees ook: Op deze tijden zie jij wereldkampioen Max Verstappen in actie in Saoedi-Arabië

Veranderingen
Het circuit heeft enkele kleine veranderingen ondergaan en hoe klein ook: vooral met bocht 22 hadden de coureurs wat moeite. Zo ook beide Red Bulls, Lewis Hamilton en Pierre Gasly, die de bocht een paar keer vergaten te nemen. Overigens kwam het overgrote deel van het veld in deze sessie wel eens buiten de baan, maar tot ongelukken leidde dat gelukkig niet.

De Vries
Nyck de Vries sloot de 1e oefensessie af met een 13e tijd, op +1.833 seconden van Verstappen. Daarmee was de 2e Nederlander iets langzamer dan zijn AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda, die een 10e tijd klokte.

Programma
De 2e vrije training staat vrijdag gepland om 18.00 uur. De race is zondag om 18.00 uur, terwijl zaterdag VT3 en de kwalificatie worden verreden.