Alleen Valtteri Bottas iets sneller dan Max Verstappen bij roerige eerste training in Spanje

7 mei 2021

AP

Max Verstappen is het GP-weekend in Spanje begonnen met een 2e tijd in de eerste vrije training. Nadat hij een paar keer wat hinder ondervond kon hij dan eindelijk beginnen aan zijn snelle run op de zachtste band, om uiteindelijk net achter Valtteri Bottas uit te komen. De Nederlander bleef Lewis Hamilton wel voor.


Meteen werd het druk, toen de seinen op groen sprongen voor het begin van de eerste training op een zonnig Circuit de Barcelona-Catalunya. De sessie was amper 3 minuten onderweg, toen Nikita Mazepin zijn Haas al in het grind had gezet. Gelukkig voor de Rus kreeg hij zijn auto terug bij zijn team.

Kubica verliest de controle
Dat lukte Robert Kubica niet in de slotfase. De ervaren Pool nam in de ochtend de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen over, maar verloor de controle in de nieuwe bocht 10 en moest uit de grindbak worden geholpen.

Vertraging voor Verstappen
De schuiver van Kubica en de rode vlag die daarvan het gevolg was, verstoorden Verstappens late run op softs nog wat extra. Eerder in de training had de Limburger ook al wat vertraging opgelopen, toen hij iets te hard over de kerbs was gegaan met wat schade aan zijn voorvleugel tot gevolg.

33 duizendsten
Met nog 9 minuten te gaan kon Verstappen dan toch aan zijn snellere run beginnen. Uiteindelijk kwam hij tot de 2e tijd, op 33 duizendsten van Bottas op P1: 1.18,537 om 1.18,504. We kunnen echter verwachten dat deze tijden naar mate het weekend vordert, verder omlaag zullen gaan.