🎥 | Beitske Visser wint eindelijk weer eens in de W Series

2 oktober 2022

Beitske Visser heeft haar 2e overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. De 27-jarige Nederlandse zegevierde op het Marina Bay Circuit in Singapore, waar ook de Formule 1 zondag wordt verreden. De raceklasse wordt soms in het voorprogramma van de Formule 1 verreden.


"Yes, eindelijk!", schreeuwde Visser over de boordradio. Haar 1e zege boekte ze alweer in 2019, op het circuit van het Belgische Zolder. Dat was in 1e jaar van de raceklasse voor vrouwen. Visser haalde dat jaar nog 3 keer het podium en eindigde als 2e in het WK-klassement, achter de Britse Jamie Chadwick.

In 2020 ging de W Series niet door vanwege de coronapandemie en Chadwick prolongeerde vorig jaar haar wereldtitel. Visser kwam toen niet verder dan de 8e plaats in het klassement.

Vanaf plek 2 gestart
De 27-jarige coureur uit Dronten begon de race in Singapore van de 2e plek, maar ze wist bij de start direct de Spaanse Marta Garcia in te halen. Visser gaf vervolgens de 1e plek niet meer uit handen. In de slotfase van de race kwam de safetycar nog de baan op, nadat WK-leider Chadwick was gecrasht. De race werd weer vrijgegeven met nog slechts 1 ronde te gaan. Daarin slaagde Visser om de aandringende Britse Alice Powell achter zich te houden.

2e plek in algemeen klassement
In het algemeen klassement staat de Nederlandse 2e, met 50 punten achterstand op Chadwick. Powell staat derde, op 57 punten achterstand. Met nog 3 GP's in de W Series te gaan, heeft Visser nog een kleine kans op de wereldtitel. De vrouwen racen in oktober nog eenmaal in de VS en 2 keer in Mexico.