🎥 Bewijzen onboard beelden dat Max Verstappen geen ruimte gaf aan Lewis Hamilton bij GP Brazilië?

17 november 2021

Bij de GP van Brazilië besloot de F1-raceleiding dat Max Verstappen en Lewis Hamilton op de baan fair met elkaar hadden gestreden. Ondanks dat beide coureurs buiten de baan kwamen, werd de situatie niet onderzocht. Mercedes was het daar niet mee eens en eiste dat de onboard-beelden vanuit Verstappens Red Bull-auto zouden worden bekeken. Die beelden zijn nu beschikbaar.


Ex-coureur Jolyon Palmer heeft de video frame voor frame bestudeerd. De Brit vindt dat Verstappen een tijdstraf had verdiend voor het incident in ronde 48. "Al na bocht 3 zat Hamilton heel dicht bij Verstappen en met de hulp van de DRS was hij voor de bocht al voorbij aan zijn rivaal", vindt Palmer.

"Hamilton zit op de racelijn, terwijl Verstappen de binnenkant verdedigt. Hierin had Max al het recht om voor Lewis te blijven en het is ook te zien dat hij bij de apex weer voor Hamilton zat."

Stewards
"De stewards vonden het acceptabel en dat verrast mij heel erg", aldus Pamler. "Door de wanhoopspoging van Max schoten beide rijders de baan af. Er zijn dit jaar al meerdere straffen uitgedeeld voor vergelijkbare incidenten. Hier is zelfs Max mijlenver de baan af geschoten. Er passen nog vier Red Bulls tussen hem en het circuit, zo ver was hij er vanaf geschoten."

Wil je Pamlers hele verhaal horen en zien, check dan de F1-website.