Bottas op weg naar uitgang bij Mercedes? ‘Die bullshit zul je in de sport altijd houden’

7 mei 2021

REUTERS

Valtteri Bottas reageerde in aanloop naar de Grand Prix van Spanje op de geruchten dat hij bij Mercedes mogelijk tijdens het seizoen al wordt vervangen. "Die bullshit zul je in de sport altijd houden. Als ik hard blijf werken, komen de resultaten vanzelf en wordt het zichtbaar dat ik van waarde ben. En dan stoppen die geruchten wel.”


Bottas schoof gisteren aan voor een perspraatje, maar had wel eens gezelligere sessies met de media. Zijn achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton is na 3 races al 37 punten, de Fin staat onder druk.

'Gaat niet gebeuren'
Hij kreeg vragen omtrent aanstaande teamorders en dus over een eventuele rijderswissel, nadat een Engelse krant eerder in de week meldde dat Mercedes overweegt George Russell nog gedurende dit seizoen in te vliegen. "Dat gaat niet gebeuren”, verzekerde Bottas. "Tijdens het seizoen van coureur wisselen, is niet iets wat we bij Mercedes doen, wij respecteren contracten. Er is maar 1 team dat dat doet”, deelde de Finse coureur vervolgens nog een plaagstootje uit aan Red Bull. Dat team durfde het 5 jaar geleden om, vroeg in het raceseizoen, Daniil Kvyat uit zijn stoel te halen ten faveure van Max Verstappen. 

Hoe dat uitpakte is bekend. Koud lid van Red Bull Racing won Verstappen meteen de 1e race. Toevalligerwijs precies op de plek waar hij zondag zijn 100e GP voor het team gaat rijden: het Circuit de Barcelona-Catalunya.