Buitenlandse media: ‘Strijd tussen Verstappen en Pérez kan voor onrust zorgen bij Red Bull’

20 maart 2023

ANP
perez-verstappen-strijd

Ook de buitenlandse media zien natuurlijk een dominant Red Bull in de 1e twee F1-races van dit seizoen. Het verschil met de rest van het veld is zo groot, dat ze maar 1 strijd voorspellen dit F1-seizoen: namelijk eentje tussen Red Bull-teamgenoten Max Verstappen en Sergio Pérez.


Het duel tussen Verstappen en Pérez kan volgens verschillende media wel eens voor strubbelingen gaan zorgen binnen Red Bull. Verstappen rukte zondag na een geweldige inhaalrace op van de 15e naar een 2e plek, maar teamgenoot Sergio Pérez won de race in Saoedi-Arabië.

'Pérez serieuze titelkandidaat'
Het Spaanse Marca noemt Pérez een serieuze titelkandidaat en Het Laatste Nieuws doet er een schepje bovenop: "Sergio Pérez ruikt zijn kans. Het kan niet anders of dat zorgt voor spanning en een conflict', zo staat in de krant. "Officieel is Pérez blij als hij 2e wordt en veel punten voor het team pakt. Maar alleen in zijn bed, 's avonds, droomt hij van die regenbooghelm die zijn teamgenoot al 2 jaar op rij mocht opzetten."

'Red Bull doorkruist een ander melkwegstelsel'
Ook volgens het Spaanse AS hoeven Verstappen en Pérez alleen maar elkaar in de gaten te houden: "Red Bull doorkruist een ander melkwegstelsel, onbereikbaar voor de rest. De race van Pérez laat zien dat de problemen voor het Oostenrijkse team niet van buitenaf, maar alleen van binnenuit kunnen komen. Door de interne strijd tussen 2 coureurs die tot nu toe goed aan elkaar gewaagd zijn."

Sky Sports vond dat Pérez opvallend goed voor de dag kwam in Djedda. "Aangezien Verstappen het hele weekend veel sneller was dan zijn teamgenoot, verwachtten de meesten dat hij na zijn inhaalrace vanaf de 15e plek ook de leiding zou grijpen. Maar Pérez sloeg op indrukwekkende wijze de aanval van zijn teamgenoot af."

Lichtjaren achterstand
'Red Bull tekende voor de 2e dubbel op rij en heeft de concurrentie op lichtjaren achterstand gezet", zo zegt het Franse L'Équipe. "Het team heeft alles en iedereen omver geworpen. Van de oude machtsverhoudingen in de Formule 1 blijft niets over."