Bye Bye Doornbos! Nieuwe Formule 1-zender Viaplay heeft ook Robert Doornbos niet nodig

3 december 2021

Pim Ras Fotografie

Robert Doornbos zal ook niet te zien zijn als analist bij Viaplay van het Scandinavische NENT. De nieuwe rechtenhouder van de Formule 1 laat de oud-coureur links liggen. 


Dat zegt Doornbos in gesprek met BN DeStem. "NENT kiest niet voor mij helaas. Ze gaan een andere route in", was de oud-coureur kort, maar duidelijk. Doornbos is de afgelopen jaren het vaste gezicht geweest bij Ziggo Sport en verzorgde daar elk weekend de analyses. 

Eerder werden Mol en Plooij al afgeserveerd
Het nieuws dat Doornbos dus niet mee verhuist naar de nieuwe zender volgt 2 dagen nadat bekend werd dat oudgedienden commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij ook niet te horen en te zien zullen zijn vanaf komend seizoen. NENT kiest voor 2 andere commentatoren in de persoon van Nelson Valkenburg en coureur en expert Melroy Heemskerk.

Doornbos gaat de aankomende 2 races nog volop genieten van de ongekend spannende apotheose in de Formule 1. "Het is bloedstollend spannend. Wordt Max wereldkampioen of niet? Aan hem en zijn team ligt het niet. Ik heb nu meer stress dan wanneer ik zelf vroeger in die auto stapte. Ik zit ook niet in de studio, ik sta alleen en ben bloedfanatiek."

LEES OOK: Geen plek meer voor Olav Mol en Jack Plooij bij nieuwe Formule 1-zender