Charles Leclerc grote verliezer in Barcelona, maar: ‘Ik denk dat we iets gevonden hebben’

22 mei 2022

Getty Images
reactie-charles-leclerc-ferrari-na-uitvalen-in-gp-van-spanje-geen-leider-meer

Geen vuiltje was er aan de lucht voor Charles Leclerc, totdat hij halverwege de race in Barcelona te maken kreeg met motorpech. Hij wist nog wel naar de pitstraat te rijden, maar moest zijn auto parkeren in de garage.


"We kunnen het ons niet veroorloven dat dit vaker gaat gebeuren", zei de Ferrari-coureur na afloop bij Sky Sports.

Lange tijd niks aan de hand
Leclerc reed comfortabel aan de leiding toen het technische probleem zich voordeed. De Monegask was van pole position gestart en hield bij het ingaan van de 1e bocht Max Verstappen achter zich. De Nederlander zag Leclerc in de eerste rondjes langzaam van hem wegrijden. Toen een windvlaag de regerend kampioen ook nog in het grind duwde, leek de Monegask helemaal vertrokken.

Leclerc vertelde bij Sky Sports dat het defect compleet uit het niets kwam. "Eigenlijk weet ik ook niet meer dan wat er is gebeurd. Ik had geen enkele indicatie dat dit ging gebeuren en plots was ik al het vermogen kwijt. Dat is erg vervelend. We zullen hiernaar moeten kijken", aldus de coureur die voor het eerst dit seizoen de eindstreep niet haalde.

"Want we kunnen het ons niet veroorloven dat dit vaker gaat gebeuren. De koppositie in het WK is niet het belangrijkste nu. Dat is de performance van onze eigen auto. Dat gaat wel goed, dus ik kan niet wachten om nu huiswaarts te keren voor een mooi resultaat in Monaco."

Positief denken
Toch probeerde Leclerc vooral naar de positieve punten te kijken, want die waren er in Barcelona ook zeker voor het team van Ferrari. Zo eindigde Leclerc bijvoorbeeld in alle sessies tot aan de race bovenaan. "We hadden in zowel de kwalificatie als de race de goede snelheid en, het belangrijkste van allemaal, eindelijk was het bandenmanagement geen puntje van zorg meer. Ik denk dat we dit weekend iets gevonden hebben, dus dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen."