F1-baas wil dat Turkse GP doorgaat ondanks strenge Britse regels: ‘Weten nog niet hoe’

8 mei 2021

Als het aan de Formule 1 ligt, gaat de Grote Prijs van Turkije in juni 'gewoon' door. Dat zei F1-directeur Stefano Domenicali zaterdag in Barcelona bij de GP van Spanje.


Tegen Sky TV zei hij dat men de F1-kalender in tact wil houden. "We willen race niet per se uitstellen. Ook willen we het schema niet veranderen. Hoe we het precies gaan doen, weten we nog niet."

Groot-Brittannië heeft Turkije op de zogeheten rode lijst gezet. Dat wil zeggen dat iedereen die vanuit dergelijke landen het Verenigd Koninkrijk binnenkomt, op eigen kosten 10 (!) dagen in hotelquarantaine moet. Dit zou gevolgen hebben voor een groot aantal Formule 1-raceteams, omdat deze in Engeland zijn gevestigd.

Geen GP Canada
De Turkse race wordt volgens Domenicali niét naar het Mugello-circuit of naar de Nürburgring verplaatst. "Ik kan niets bevestigen. We onderzoeken hoe we het programma nu kunnen oplossen en toch het programma voor de Formule 1-races kunnen behouden." Dit jaar is de Grand Prix in Turkije de vervanger van de Canadese race in Montreal. Vanwege de coronapandemie is daar voor het 2e jaar op rij geen evenement mogelijk.