Gaat Max Verstappen winnen vanaf plek 15? Deze concurrent deed het hem voor

Noah Hoogenboezem • 16:54, 19-03-2023 / Laatste Update: 04:56, 12-12-2023

Door een probleem met de aandrijfas van zijn Red Bull start Max Verstappen vanavond bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf de 15e plaats, maar dat is geen reden om te wanhopen! Het is namelijk niet onmogelijk om te winnen vanaf plek 15. 1 keer eerder won een coureur vanaf die startplaats en dat is ook nog eens iemand die Max voorbij zal moeten om te kunnen winnen. Lees hieronder wie Max kan evenaren vanavond!

De kwalificatie was een grote tegenvaller voor Verstappen, maar 1 van zijn concurrenten gaf 15 jaar geleden het goede voorbeeld. Fernando Alonso won in 2008 namens Renault de GP van Singapore nadat hij startte vanaf P15. Om hem te evenaren zal Max de Spanjaard wel voorbij moeten, want Alonso start als 2e achter Verstappens teamgenoot Sergio Pérez.

Crashgate

Het is wel te hopen dat het bij Max iets eerlijker verloopt dan toen, want die zege is vooral bekend om 'Crashgate'. Nelson Piquet jr., de teamgenoot van Alonso, zette zijn auto toen expres in de muur waardoor Alonso kon profiteren van een Safety Car.

Winst vanaf de 14e plek

Vorig seizoen won Max al een keer vanaf de 14e positie. In België was hij iedereen te snel af en finishte hij met een voorsprong van liefst 17 seconden op teamgenoot Sergio Pérez. Daarnaast won hij ook de Grand Prix van Hongarije vorig jaar vanaf de 10e startplaats.