Verstappen eindigt in pitstraat na heerlijke duels met Leclerc bij GP van Bahrein

Brian Vesseur • 18:41, 20-03-2022 / Laatste Update: 20:33, 07-01-2024

Charles Leclerc is de 1e koploper van het Formule 1-seizoen. In een snelle Ferrari won de Monegask de 1e Grand Prix van het seizoen, in Bahrein. Max Verstappen vocht mooie duels met Leclerc uit, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met de 2e plek.

De race begon verrassend rustig. De coureurs kwamen allemaal zonder kleerscheuren de 1e ronde door. Sowieso kenden de gloednieuwe auto's weinig problemen. Er was maar 1 uitvaller deze race! De AlphaTauri van Pierre Gasly vloog in de fik.

In Bahrein konden we voor het eerst een beetje de teams gaan indelen. Ferrari was tijdens de testdagen, vrije trainingen en kwalificatie al snel en dat bleek ook tijdens de race. Red Bull Racing zit daar héél dicht achter. Mercedes is momenteel het 3e team op de grid, voor teams als Haas, Alpha Tauri en Alpine.

Leclerc en Verstappen

De 2 kemphanen voorin vochten mooie duels uit. Vooral in rondje 17 en 18 (van de 57) was het duwen en trekken. Uiteindelijk kwam Leclerc als winnaar uit de strijd. Echt wegrijden kon hij nooit: Verstappen zat altijd op een paar seconden van de Ferrari-coureur.

Undercut

De nieuwe banden bleken enorm snel te slijten. Verstappen besloot daarom in rondje 44 om voor de 3e keer van banden te wisselen. Leclerc koos ervoor om niét naar binnen te gaan. En toen vloog die auto van Gasly in de fik. Safety car!

Natuurlijk dook Leclerc wél de pitstraat in tijdens de safety car en kwam voor Verstappen weer de baan op. Een echte finale, met nog een ronde of 7 te gaan. De Ferrari bleek na de herstart toch sneller: zege voor Leclerc!

Uitvalbeurt

En daarna viel Verstappen ook nog uit! Wat een pech. Hij had al langer problemen aan zijn auto tijdens de race, maar een paar ronden voor het einde ging het helemaal mis. Verschrikkelijk!

Leclerc won dus, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez werd géén 3e, want hij spinde in de allerlaatste ronde. Wat een drama voor Red Bull. Lewis Hamilton pakte zo alsnog de 3e plek. George Russell eindigde op P4 en Kevin Magnussen op P5!