Gridstraf hangt boven Max Verstappens hoofd na negeren gele vlaggen: stewards willen hem spreken

20 november 2021

Moet Max Verstappen nog vrezen voor een gridstraf in Qatar? De Limburger moet zich morgenmiddag om 13.00 uur bij de wedstijdleiding melden voor het negeren van gele vlaggen in de slotronde van de kwalificatie.


Hij had niets gezien, zei hij. Geen gele vlaggen, niets. Maar die waren echter wel te zien, zo toonden beelden na de kwalificatie aan. Bijna 3 uur na afloop van de kwalificatie kwam daar het gevreesde bericht: Max Verstappen moet zich zondag melden bij de stewards voor het ‘niet respecteren van dubbele gele vlaggen’ die gewaaid werden. Dat gebeurde omdat Pierre Gasly zijn band aan gort had gereden op het rechte stuk.

Grid
Het was in zijn 2e run van Q3, waar Verstappen niet van het gas ging zoals voorgeschreven bij dubbel geel. Blijft het bij een waarschuwing? Wordt zijn rondetijd gewist, waarmee hij nog steeds 2e zal blijven op basis van zijn andere ronde? Of wordt hij achteruit gezet op de startgrid?

Dat laatste gebeurde hem in Mexico 2 jaar terug voor exact dezelfde overtreding. Toen kostte het de Nederlander drie plaatsen op de grid.