Honda-motoren terug in de Formule 1… bij Aston Martin? 🤔

23 mei 2023

ANP
Honda Aston Martin F1

Motor-leverancier Honda schijnt bezig te zijn met een comeback in de Formule 1. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport meldt dat Aston Martin woensdag een samenwerking gaat aankondigen met de Japanse fabrikant. Commentator en Nederlandse F1-held Olav Mol schrijft ook over het gerucht op Twitter: Honda keert terug als motorleverancier in 2026.


Honda werkte lange tijd samen met Red Bull Racing: onze eigen Max Verstappen won in 2021 zijn 1e wereldkampioenschap met een Japanse 6-cilinder in zijn auto. In 2022 won hij met een evolutie van die krachtbron.

Terugkeer
Honda zette in 2021 een punt achter de werkzaamheden in de Formule 1. Het bedrijf wilde zich gaan focussen op milieuvriendelijkere projecten. Toch krabbelden de Japanners al snel terug, het succes in de F1 lonkte.

Aston Martin staat momenteel 2de in het constructeursklassment van de Formule 1. Een samenwerking met Honda zou betekenen dat ze niet langer motoren hoeven te kopen bij rivaal Mercedes. Daarmee kunnen ze zich volledig op hun eigen ambities focussen.