Interessante theorie: ‘Verstappen mocht Pérez niet inhalen en fakete een probleem’

27 maart 2023

Getty Images

Eddie Jordan, voormalig teambaas in de Formule 1, keek vol interesse naar de Grand Prix van Saudi-Arabië. Hij vermoedt dat Max Verstappen expres Sergio Pérez niet mocht inhalen. De Nederlander kwalificeerde zich die zaterdag als 15e en werd uiteindelijk 2e, achter teamgenoot Pérez.


Tijdens de race had Verstappen het over een probleem met de aandrijfas. Jordan vermoedt dat de Nederlander dat moest verzinnen. Verstappen snelde namelijk richting de 1e plek en nam toen dus wat gas terug. Dat lag of aan de aandrijfas, of aan een afspraak van Red Bull Racing.

'Zou ik ze ook verteld hebben'
Tegen Formula For Success zegt Jordan: "Ik denk dat hij dat over de aandrijfas heeft bedacht. Ik ben er volledig van overtuigd dat hij van tevoren te horen heeft gekregen dat, als Checo aan de leiding ging, het niet toegestaan was om hem in te halen. Dat is alleen maar hoe ik het zie, want als ik een team zou leiden dan is dat precies wat ik ze zou hebben verteld voordat ze baan op gingen."

Het zou heel bijzonder zijn als Pérez niet zelfstandig de leiding had weten te behouden, als zijn teamgenoot zover achteraan het veld moest starten. Het zou dus kunnen dat de Mexicaan op deze manier een beetje in bescherming werd genomen.

Snelste raceronde
Wat opvallend was, was dat Verstappen in de laatste ronde er nog even de snelste raceronde uitgooide. Zonder enig probleem, zo leek het. Als hij eerder wat meer gas had gegeven, had hij mogelijk het gat met Pérez kunnen dichten.