Jack Plooij neemt vast geen ViaPlay-abonnementje: ‘Respectloos’, ‘Teleurgesteld in mensheid’

2 december 2021

Jack Plooij is witheet over de werkwijze van ViaPlay, dat Ziggo-commentator Olav Mol en Plooij zelf links laat liggen en voor een ander duo kiest. Niet zozeer dat ze worden gepasseerd steekt hem, wel dat de nieuwe zender daar helemaal niet over communiceerde, tot het moment van de bekendmaking dan.


Bellend met Wilfred Genee (Veronica Inside Ochtendshow) zegt Plooij dat hij door dit alles 'teleurgesteld in de mensheid' is. En in gesprek met Formule1.nl loopt de 61-jarige Amsterdammer nog meer leeg.

Respectloos
"Is het respectloos? Ja. Ik vind het niet netjes om iemand als Olav, die zo lang Formule 1 doet, van tevoren niet even te vertellen dat je iets anders gaat doen", zegt Plooij.

Lulligs
Ook is hij niet zo onder de indruk van de nieuwe mensen. "Ik moet iets heel lulligs zeggen en schrijf het netjes op, maar ik denk dat ze helemaal niet zo kijken naar expertise."

Zijn strijdlust en F1-enthousiasme zijn er nog: "“Daarom gaan we nu plannen maken. En die stapelen zich op. Dan belt er weer iemand: hé, leuk toch? Wij zijn nog niet klaar met de Formule 1."