Jos Verstappen: ‘Zolang Toto Wolff bij Mercedes zit gaat Max daar niet heen’

4 december 2021

Getty Images

Jos Verstappen had ooit een goede band met Toto Wolff, de Mercedes-teambaas. Dit seizoen, waarin zijn zoon Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton strijden om de WK-titel, is de band verslechterd. Zo erg zelfs, dat Jos zegt dat Max echt niet maar Mercedes gaat, zolang Wolff daar nog zit.


In een interview met De Limburger blikt Jos terug op zijn jaren als "vader van". In de begintijd ging Jos nog elk raceweekend mee op reis. Max was immers pas 17 jaar. Inmiddels kiest hij zijn momentjes uit. Een vader moet uiteindelijk loslaten.

Over Wolff zegt hij: "Mercedes was natuurlijk jaren toonaangevend. Nu worden ze voor het eerst in het nauw gedreven en zie je een andere Toto Wolff. Jammer, maar zo leer je mensen kennen."

Helmut Marko
Ook als hij wel nog prima met Wolff door 1 deur kan, is het de vraag of team-Verstappen trek zou hebben in een switch. "Het heeft ook met (Red Bull-adviseur) Helmut Marko te maken. Met hem hebben we alle 3 - Max, (manager) Raymond en ik - een perfecte klik. Geen gezeik, rechtdoorzee."

"Karakterologisch lijken we op elkaar. Het gaat er soms hard aan toe en we zeggen elkaar de waarheid. Maar Formule 1 is keihard. Probeer je, op welk terrein ook, maar eens staande te houden in deze wereld. We weten wat we willen. En past het niet, dan past het niet en heb je niets aan vage praatjes. Maar daar is geen sprake van.”