Kamp Verstappen reageert op beschuldiging van belastingontduiking: ‘Wij betalen keurig’

7 juni 2023

Getty Images

Max Verstappen heeft via zijn manager Raymond Vermeulen (links op de foto) gereageerd op de beschuldigingen door de Volkskrant dat de coureur aan belastingontwijking doet. Volgens hen betalen ze keurig belasting waar ze belasting over moeten betalen.


Verstappen was 18 toen hij naar belastingparadijs Monaco verhuisde. De krant rekende uit, waarbij ze ervan uitgaan dat de Red Bull-coureur doorgaat tot het einde van zijn contract in 2028, dat de Nederlander zo'n 31,8 miljoen euro te weinig belasting zou betalen. Juridisch gezien mag het allemaal, want je mag wonen waar je wil, maar de Volkskrant vraagt zich af of het 'moreel acceptabel gedrag' is.

Dubbel betalen
Volgens Vermeulen klopt er niks van wat de krant schrijft. "Wij betalen keurig belasting over de sportprestaties die wij in Nederland leveren, zoals het inkomen dat hij verdient tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort", zegt hij tegen Jinek.

"We betalen ook belasting in andere landen waar hij als sportman inkomsten genereert. Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen? Het zou vreemd zijn als je dubbel betaalt, dit zijn de internationale regels."

Moreel onjuist?
"Men kan overal moreel iets van vinden, uiteindelijk zijn het gewoon de juridische en fiscale (internationale) wetgevingen en daar houden wij ons in alle vormen en maten aan", sluit de manager af.