Leidende Max Verstappen crasht in virtuele 24 uur van Le Mans

16 januari 2022

Getty Images
Verstappen klapband

Max Verstappen is gecrasht in de 24 uur van Le Mans. Gelukkig ging het slechts om de virtuele versie. Verstappen deed mee namens Team Redline en lag na 7 uur aan kop toen hij uit de bocht vloog.


Volg hier live de virtuele 24 uur van Le Mans

De auto van Verstappen liep zoveel schade op dat verder race niet mogelijk was, virtueel of niet. De beelden zijn zo echt dat het net lijkt alsof je naar de echte 24 uur van Le Mans zit te kijken.

Team Redline
De wereldkampioen Formule 1 vormde een team met Maximilian Benecke, Atze Kerkhof en Felix Rosenqvist. Om beurten namen ze het stuur over in de virtuele race.

Het team van Verstappen startte als 2e in de race op het Circuit de la Sarthe en nam vrijwel direct de leiding. Op het moment dat het misging, verdedigde de Limburger een voorsprong van een minuut. Hij nam een bocht niet helemaal correct en ramde zijn auto in de muur. Ook in het computerracen betekent dat einde wedstrijd.

'Wreed'
"Langeafstandsracen kan soms wreed zijn", twitterde Team Redline kort na het uitvallen van Verstappen. "Desondanks heeft iedereen in het team een ongelooflijke inspanning geleverd en de snelheid van onze auto was niets minder dan spectaculair."