Lewis Hamilton denkt dat niet alle coureurs even hard werken: ‘Wij zijn de 3 die het verst gaan’

2 oktober 2023

Getty Images
lewis-hamilton-coureurs-verst-gaan-om-doelen-te-bereiken

Lewis Hamilton zal komend weekend lijdzaam moeten toezien hoe Max Verstappen zijn 3e wereldtitel op rij gaat binnenslepen bij de Grand Prix van Qatar. De Brit staat zelf 3e in het kampioenschap, maar aan zijn werklust ligt het volgens de 7-voudig wereldkampioen zeker niet. Hij geeft ook nog een compliment aan 2 grote concurrenten van hem.


"Fernando Alonso, Max en ik zijn het meest competitief en gaan het verst om onze doelen te bereiken", zegt Hamilton tegen het Zwitserse Blick. De Brit denkt wel dat alle jonge coureurs op de goede weg zijn: "Ze leveren allemaal goed werk en ik herken veel van mezelf op die leeftijd in hen."

Strijden om de kruimels
Hamilton, die in 2020 zijn voorlopig laatste wereldtitel pakte, strijdt dit seizoen om de kruimels achter Verstappen. Hij staat in de WK-stand 3e met 190 punten. Hij staat 33 punten achter Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, en heeft 16 punten voorsprong op Alonso.

Verstappen is van een andere planeet en heeft maar liefst 400 punten. De Nederlander heeft zaterdag aan een 6e plaats tijdens de sprintrace in Qatar genoeg om zijn 3e titel op rij te pakken.