Lewis Hamilton haalt na Britse GP nog even uit naar Verstappen: ‘Heel anders dan vorig jaar’

4 juli 2022

Getty Images

Lewis Hamilton pakte zondag zijn 2e podiumplek op een rij. Na een knotsgekke thuisrace eindigde de Mercedes-man op P3 achter winnaar Carlos Sainz en Sergio Pérez. Hamilton vocht mooie duels uit met Pérez en Charles Leclerc. Na afloop van de race kwam hij terug op die gevechten én sneerde hij naar Max Verstappen.


"Charles deed het geweldig, een heel verstandige coureur. Duidelijk heel wat anders dan wat ik vorig jaar meemaakte. We reden samen bijvoorbeeld zonder problemen door Copse", zei Hamilton bij Sky Sports, doelend op de botsing met Verstappen vorig jaar. "Wat een gevecht. Verbazingwekkend weekend."

Stijgende lijn
Na Canada pakte Hamilton zijn 3e P3 van het seizoen. De 7-voudig wereldkampioen ziet dat Mercedes een stijgende lijn heeft ingezet. "We hebben alles gegeven, maar Ferrari was te snel. En Red Bull is niet bij te houden op het rechte stuk. Ik ben dankbaar voor het werk van het team, we zijn door onze upgrade zeker een stap dichterbij gekomen", aldus Hamilton.

Hamilton genoot ook van het duel met Pérez. "Ik ben heel dankbaar dat ik meekon in de strijd vooraan, want dat was alweer een tijdje geleden. Het deed me denken aan mijn kartdagen. Het feit dat we ronde na ronde zo dicht achter elkaar reden en inhaalacties konden maken is Formule 1 op zijn best", vertelde hij.