Lewis Hamilton na crash met Max Verstappen: ‘Geen idee hoe het verder moet tussen ons’

12 september 2021

De Mercedes van Lewis Hamilton en de Red Bull van Max Verstappen waren zondagmiddag op Monza heel intiem bezig: de auto's lagen bovenop elkaar. Verstappen vindt uiteraard dat Hamilton hem niet genoeg ruimte gaf en Hamilton vond Verstappen te agressief.


Voor de camera's van F1 had de Brit dit te zeggen: "We hadden een langzame stop, maar ik kwam wel voor hem. Bij het aanremmen liet ik een auto lengte vrij aan de buitenkant. Ik was voor Max in de bocht, voordat ik het wist.. Ik denk dat Max over de 2e kerb heen ging en tegen mij aan reed. Volgende wat ik me kan herinneren is dat hij bovenop mij staat."

Niet even goede vrienden
Terwijl Verstappen al lang uit zijn auto was gekropen en boos weg beende, probeerde Hamilton nog uit de grindbak te komen. "Ik hoopte erop, maar de auto was vernield dus het had niet uitgemaakt", legt hij uit. En hoe moet het nu verder tussen Max en hem? "Eerlijk gezegd heb ik geen idee." Geen gevalletje dus van 'even goede vrienden'!

Wil je weten wat Verstappen over het incident heeft te melden? Dat lees je hier: Verstappen over incident Hamilton: ‘Hij bleef me maar afknijpen’