Liam Lawson lijkt geduldig te moeten zijn: ‘Yuki Tsunoda krijgt contract voor 2024’

18 september 2023

Getty Images

Heel veel coureurs blijven in 2024 op hun plek in de Formule 1. Er is amper een silly season, behalve bij AlphaTauri. Liam Lawson hoopt na een paar goede races op een plekje bij het 'kleine broertje' van Red Bull, maar de kans lijkt niet zo groot dat hij een vast zitje krijgt in 2024.


Nyck de Vries begon dit seizoen naast Yuki Tsunoda bij AlphaTauri, maar de Nederlander werd door slechte resultaten eruit getrapt. Daniel Ricciardo, op dat moment testcoureur van Red Bull, nam zijn plekje over. De Australiër brak al snel zijn arm, waardoor Lawson in die auto stapte. Hij reed de Grands Prix van Nederland, Italië en Singapore. Afgelopen zondag pakte hij op het Marina Bay Street Circuit zijn eerste punten (2).

2024
Het lijkt erop dat Tsunoda zijn contract gaat verlengen bij AlphaTauri en dat Ricciardo ook in 2024 weer mag instappen. Lawson zal dus nog even geduld moeten hebben, óf bij een ander team moeten tekenen. Alleen Williams heeft nog 1 plekje vrij, omdat Logan Sargeant nog geen nieuw contract heeft gekregen.