Max Verstappen denkt na over andere raceklasse: ‘Stop misschien wel met F1’

6 juli 2022

Getty Images

Max Verstappen is de huidige F1-wereldkampioen en is momenteel koploper in de WK-stand van 2022. Dus waarom zou je de 24-jarige racer sowieso vragen gaan stellen over zijn mogelijke pensioen?! Toch wilde Verstappen daar best wat over zeggen voor het magazine The Red Bulletin Heroes: Max Verstappen Edition.


Zijn contract loopt tot en met 2028. Gaat hij dan als 31-jarige coureur 'gewoon' door? "Misschien dat ik er wel mee stop", zegt hij in het magazine. "Tegen die tijd rij ik al een poosje rond in de Formule 1. Het hangt er een beetje vanaf of de auto goed is en ik nog meedoe voor de prijzen."

"Ik kan er niet tegen om achterin mijn rondjes te moeten rijden. Dan rijd ik liever in een andere klasse. Maar op dit moment zou ik echt voor geen enkel ander team willen rijden. Dus: als je je ergens goed voelt en het werkt, waarom zou je dan veranderen?"

Le Mans
Het langeafstandsracen trekt hem ook wel aan. "Daar is minder druk, meer plezier. Dat zou misschien tijdens mijn Formule 1-loopbaan zelfs al kunnen. Maar niet dit jaar of het volgende, misschien daarna. De 24-uursraces lijken mij wel wat: Le Mans, Spa-Francorchamps, Daytona en de 12 uur van Sebring. Wel in een GT3- auto."