Max Verstappen over eerste pole position in Monaco: ‘Ik zat echt onder de adrenaline’

27 mei 2023

Getty Images

Max Verstappen heeft voor het eerst pole position veroverd op de GP van Monaco. Na een spannende kwalificatie snelde hij qua tijd voorbij Fernando Alonso. "We wisten dat dit weekend een struggle zou worden", zei Verstappen achteraf.


"Maar we zijn ons blijven verbeteren en zijn steeds beter gaan presteren. Ik gaf alles wat ik had, raakte hier en daar de muur, maar ben megablij om hier voor het eerst op pole te staan. We hebben een goede start nodig, want het is kort naar de eerste bocht. Op racepace zijn we normaal gesproken snel, maar we moeten het schoon en rustig houden.”

Alonso voorbij
Het was de 23e pole position uit zijn carrière, waardoor hij er nu 1 meer heeft dan Fernando Alonso. Of dit ook de beste van allemaal was? "Nee, maar het was goed genoeg", aldus de wereldkampioen tijdens de persconferentie. Ik ben zo blij om hier eindelijk een keer eerste te staan."

"De kwalificatie ging heel goed, al moest ik daar een paar wanden voor raken. Ik was hier al steeds snel in de laatste sector. Het is altijd chaos in Monaco, dus ik wist dat het dit weekend weer spannend zou gaan worden."

Adrenaline
"Ik zat echt onder de adrenaline. Dat is hier nog meer dan op andere circuits, omdat je weet dat je in de muur komt als je een klein foutje maakt. Dit is het moeilijkste rondje voor een kwalificatie, veel moeilijker dan de andere stratencircuits.”