Max Verstappen over het circuit bij GP Turkije: ‘In de F1-game mijn favoriet, in het echt een teleurstelling’

8 oktober 2021

Het is weer raceweek! De Grand Prix van Turkije wordt zondagmiddag gereden en daarvoor zijn er natuurlijk de vrije trainingen en kwalificatie. Dit alles op het circuit Istanbul Park. Max Verstappen heeft gemengde gevoelens over de baan.


"Ik weet nog dat ik als kind de Formule 1-game speelde en dat Turkije 1 van mijn favoriete circuits was", zei de Red Bull-coureur tijdens de persconferentie. "In dat opzicht had ik er vorig jaar veel zin in om hier naartoe te gaan. Maar dat weekend was teleurstellend doordat er eigenlijk nul grip was. Ik hoop dat het dit weekend beter is, want de lay-out vind ik nog steeds prachtig."

Charles Leclerc zit trouwens heel anders in de race. De Ferrari-coureur wil dat het wel weer spekglad is. "Ik herinner me dat ik enorm van dat weekend heb genoten. Er was heel weinig grip en ik weet nog dat daar heel veel mensen over aan het klagen waren. Ik was een van de weinigen die er blij mee was, want we waren competitief en waren voor goede posities aan het vechten. Een podiumplaats bleek zelfs tot de mogelijkheden te behoren."