‘Mercedes verliest al vertrouwen in Bottas en denkt aan Russell’

4 mei 2021

EPA

Het Formule 1-seizoen is pas 3 races onderweg, maar Mercedes zou het vertrouwen in Valtteri Bottas al weg zijn. Volgens de Britse krant Daily Mail overweegt het team om nog voor het einde van het seizoen George Russell naar voren te schuiven als vervanger voor de Fin.


"Op de fabriek is enige onrust over Valtteri", zegt een anonieme Mercedes-engineer tegen de krant. "Hij is er niet klaar voor. Dat werd nog duidelijker na de prestatie van Russell in Bahrein." Eind vorig seizoen testte wereldkampioen Lewis Hamilton positief op corona en werd hij eenmalig vervangen door de nu 23-jarige Russell, het talent van Mercedes dat uitkomt voor Williams. De Brit leek op weg naar de zege, maar een lekke band voorkwam die stunt.Visitekaartje
Daarmee gaf Russell zijn visitekaartje af voor een stoeltje in 2022. Het contract van beide Mercedes-coureurs loopt na dit seizoen af. Maar of Bottas het tot die tijd volhoudt, is de vraag. Na 2 3e plekken en een uitvalbeurt - curieus genoeg veroorzaakt door Russell - in de eerste 3 races staat Bottas 4e in de strijd om het wereldkampioenschap.

1-2
Afgelopen zondag in de Grand Prix van Portugal was Mercedes duidelijk het sterkste team. Toch lukte het Bottas, gestart vanaf pole position, niet om een 1-2 voor het team veilig te stellen. Max Verstappen haalde hem in en splitste, niet voor het eerst, de beide coureurs van het Duitse team.

Kwaliteiten
Russell heeft nog geen WK-punten gescoord dit seizoen, maar dat lijkt vooral te wijten aan zijn materiaal. Met een 11e plek in de kwalificatie, afgelopen weekeinde in Portugal, toonde hij al zijn kwaliteiten. Volgens Daily Mail zou hij daarom al voor het einde van het lopende seizoen kans maken op promotie, ook al beschermt Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn tweede coureur Bottas nog altijd openlijk.