Nico Hülkenberg doet gooi naar F1-stoeltje in 2022: ‘Anders is het klaar’

20 juli 2021

Getty Images

Nico Hülkenberg wil het nóg 1 keer proberen: opnieuw een plekje in de Formule 1 bemachtigen. De Duitser reed jarenlang in de hoogste autoklasse, maar vorig jaar werd hij uit z'n stoeltje geknikkerd. Als het in 2022 niet lukt, dan sluit hij het F1-hoofdstuk af.


"Als het nu niet gebeurt, dan is het hoofdstuk in de Formule 1 voor mij afgesloten", is Hülkenberg realistisch bij het Duitse BILD. De coureur wordt volgende maand 34 jaar en er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Misschien bij Williams, als George Russell daar vertrekt (naar Mercedes). Maar waar gaat Valtteri Bottas dan heen?

Of bij Alfa Romeo, waar Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi nog niet zeker zijn van hun plek. Hülkenberg heeft bij dat team concurrentie van de talenten uit de Ferrari-fabriek.

Nieuwe kans
Zelf zegt hij over zijn tijd zónder Formule 1: "Ik zie het als een nieuwe kans. Ik heb nu genoeg tijd gehad om over alles na te denken. Natuurlijk heb ik een paar fouten gemaakt, misschien was mijn carrière dan anders gelopen. Maar ik heb nergens spijt van."

Hülkenberg is de coureur met de meeste GP's (180) op zijn naam zonder podiumplek. In 2020 was hij tweemaal invaller bij Racing Point.