Afscheid van 4-voudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel in zicht: 'We hebben gefaald'
i

Getty Images

Afscheid van 4-voudig F1-wereldkampioen Sebastian Vettel in zicht: 'We hebben gefaald'

Sjors Tanis • 19:00, 12-10-2022 / Laatste Update: 02:24, 12-12-2023

Sebastian Vettel denkt niet dat zijn naam tot in de eeuwigheid blijft bestaan. "Er komt zeer waarschijnlijk een moment dat niemand mij zich nog zal herinneren. Niets duurt eeuwig", zei de Duitse 4-voudig wereldkampioen in de Formule 1, die na dit seizoen afscheid neemt van de koningsklasse, bij een persmoment.

"Ik zou niet beledigd zijn als mensen zich mij niet herinneren. Het is niet belangrijk voor me."

Mindere resultaten na vertrek bij Red Bull

De 35-jarige Vettel won zijn titels 4 jaar op rij - in 2010, 2011, 2012 en 2013 - als coureur van Red Bull. Hij heeft 53 grand-prixzeges op zijn naam. Na zijn jaren bij Red Bull probeerde hij tevergeefs zijn successen te herhalen bij Ferrari. Sinds 2021 rijdt hij voor Aston Martin. "Ik heb altijd geprobeerd succesvol te zijn. Soms lukt dat niet. Maar bovenal heb ik geprobeerd mensen met respect te behandelen en vriendelijk te zijn. Als de mensen me zich op die manier herinneren, dan zal me dat gelukkig maken."

'Gefaald'

Vettel ontpopte zich de laatste jaren van zijn carrière steeds meer als een voorvechter van milieuvriendelijke maatregelen in de Formule 1. Over zijn sportieve verrichtingen bij Aston Martin is de Duitser niet bijzonder enthousiast. "Het waren 2 uitdagende jaren, omdat de auto niet zo competitief was als we hadden gehoopt. Dit jaar wilden we een aanzienlijke verbetering maken ten opzichte van vorig jaar, maar dat is niet gelukt. We zijn net zo ver als dat we een jaar geleden waren. We hadden hoge verwachtingen, maar hebben gefaald."

Het Formule 1-seizoen kent nog 4 races: in de Verenigde Staten (Austin), Mexico (Mexico-Stad), Brazilië (São Paulo) en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi)