Alexander Albon hoopt bij GP van Singapore weer in Williams-bolide te zitten
i

Pro Shots

Alexander Albon hoopt bij GP van Singapore weer in Williams-bolide te zitten

Joris Kaper • 12:03, 17-09-2022 / Laatste Update: 04:06, 08-01-2024

Alexander Albon hoopt begin oktober in de GP van Singapore weer achter het stuur te zitten van de Williams. "Het doel is Singapore, al realiseer ik me dat het zwaar zal zijn", aldus de 26-jarige Formule 1-coureur. Albon werd vorig weekend tijdens de GP van Italië op het laatste moment vervangen door Nyck de Vries wegens een blindedarmontsteking. De Vries debuteerde overigens fantastisch.

De Vries werd 9e in de GP van Italië en pakte zo 2 WK-punten, waarmee de Nederlander duidelijk solliciteerde naar een vast stoeltje in de Formule 1 voor volgend seizoen.

Operatie

Ondertussen onderging Albon een operatie. De 26-jarige Thai zegt zich goed te voelen en is alweer uit het ziekenhuis ontslagen. "Het gaat oké", laat hij weten in een videoboodschap. "De dokteren hebben geweldig werk geleverd. Ik ben dankbaar dat ze me zo goed hebben geholpen", aldus de coureur. "Ik ben voorzichtig weer aan het rondlopen en mijn doel is klaar te zijn voor Singapore. Dat wordt zwaar, want het is ook nog geen eenvoudig circuit. Ik ga er alles aan doen om erbij te zijn en dan zien we het wel."

Zijn team Williams meldde maandag nog dat er complicaties waren opgetreden, waardoor Albon een nacht op de intensive care aan de beademing had gelegen. Mocht Albon het niet redden om erbij te zijn, dan zal het team ongetwijfeld weer een beroep doen op Nyck de Vries, voor wie het inmiddels lijkt alsof hij kan kiezen uit verschillende teams voor komend seizoen.