Alles wat je moet weten over de belangrijke Grand Prix van Saoedi-Arabië
i

Getty Images

Alles wat je moet weten over de belangrijke Grand Prix van Saoedi-Arabië

Brian Vesseur • 19:14, 05-12-2021 / Laatste Update: 09:42, 07-01-2024

Max Verstappen kán zondagavond wereldkampioen worden in de Formule 1. De Nederlander moet dan zelf 1e of 2e eindigen, terwijl titelconcurrent Lewis Hamilton véél punten moet verspelen. Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië (start om 18:30 uur), vind je hier.

Verstappen krijgt géén gridstraf

Even waren de F1-fans bang dat Verstappen een gridstraf zou krijgen. Zaterdag knalde hij in de muur bij de kwalificatie, wat mogelijk een wissel van bepaalde onderdelen zou opleveren. Maar alle onderdelen deden het gelukkig nog: geen straf, gewoon starten vanaf P3!

De kwalificatie van Verstappen

Over die kwalificatie gesproken: Verstappen had in Q3 al een goede tijd neergezet en was later op koers om pole position te pakken. Hij reed megasnel, maar knalde in het laatste deel van zijn snelle rondje in de muur. Check de beelden zelf maar:

Gestoorde race in F1? Formule 2-race werd definitief stilgelegd

We krijgen mogelijk een gekke Formule 1-race. Zondagmiddag (Nederlandse tijd) ging er veel mis in de Formule 2-race. Er was een heftige crash bij de start, wat een rode vlag veroorzaakte. Na nog een crash (en nog een rode vlag) besloot de wedstrijdleiding om de race te stoppen.

Titelrace

Verstappen en Lewis Hamilton vechten zondagavond verder in de titelrace. Verstappen zou al wereldkampioen kunnen worden. Check maar: