Allesbehalve overmacht voor Max Verstappen in Singapore: 'Snel vergeten'
i

AFP

Allesbehalve overmacht voor Max Verstappen in Singapore: 'Snel vergeten'

Brian Vesseur • 21:08, 02-10-2022

We kunnen rustig concluderen dat dit niet het weekend van Max Verstappen was. Na geklungel van zijn team in de kwalificatie kwam het er op zondag ook allemaal niet uit. Een mislukte inhaalpoging zorgde ervoor dat Verstappen wat plekken kwijtraakte. De Nederlander van Red Bull Racing wil de Grand Prix van Singapore snel vergeten.

"Absoluut", zegt hij ook tegen Viaplay. "Dat begint zaterdag al. Met dat gedoe in de kwalificatie zet je jezelf middenin het gedrang neer. Als je dan óók nog een slechte start hebt, lijkt het alsof alles op een gegeven moment tegen gaat zitten. Het is dus het beste om deze te vergeten en door te gaan naar Japan."

Norris inhalen

Verstappen is blij dat hij nog naar de punten is gereden (P7), maar hij beseft ook dat een P4 in het verschiet lag. Bij de start ging het al redelijk mis: "Daarna probeerde ik wat auto's in te halen, maar dat is hier gewoon heel lastig. Op een gegeven moment zat ik in een redelijke positie en wilde ik Lando (Norris, red.) inhalen op slicks. Zodra ik naast hem zat en remde, bottomde ik uit. Mijn voorwielen kwamen van de grond en daardoor blokkeerde ik. Ik schoot natuurlijk vol rechtdoor en moest andere banden gaan halen."